LIVECOOKING

gotowanie na imprezach

Warsztaty kucharskie, czyli tzw. 'live cooking' stał się modny na imprezach w momencie, gdy w wiodących stacjach telewizyjnych zagościły programy, w których gotowały gwiazdy tej dziedziny. Bardzo szybko wiele firm chciało zintegrować pracowników przy nowince jaką było wspólne gotowanie. Szybko również okazało się, że takie programy nie tylko uczą , ale i doskonale bawią uczestników. Standardowo warsztaty takie realizowane są w następujący sposób: mistrz kucharski koordynuje działania uczestników podzielonych na podgrupy, które zajmują sie rozmaitymi daniami. Jedni tworzą zupy, inni, drugie dania, kolejni - desery. Istotne jest również to, że mistrz ceremonii cały czas opowiada o tworzonych właśnie daniach, przytacza anegdotki ze swojego życia i bez przerwy animuje uczestników.

Impreza taka, jest również nietuzinkowa, ponieważ z reguły wybieramy dania, które rzadko goszczą na klasycznym polskim stole. Dlatego częściej spotkamy na livecookingu hiszpańską paelle z wołowiną, szpinakiem i fasolą, niż tradycyjnego schabowego i rosół.

Dodatkowo, można połączyc livecooking z nauką podawania potraw i przygotowywania stołu, sztućców i zastawy, czyli kelnerskim ABC.

Finalnie uczestnicy konsumują przygotowane potrawy, na zastawionym przez siebie stole.

nasz sprzęt

Livecooking odbywa się w zależności od pory roku i pogody wewnątrz hotelu lub na zewnątrz. Ze strony klienta potrzebujemy ustalonego menu (możemy też zaproponować własne menu), z naszej strony zapewniamy obsługę mistrza kucharskiego, jego pomocnika, oraz, w opcji, specjalistę od kulinarnego savoir-vivre'u.

Każdy z uczestników otrzymuje fartuch bądź zapaskę, a w zależności od potrzeb deseczki do krojenia, noże, roboty kuchenne itp. Dodatkowo dysponujmy kuchenkami elektrycznymi i gazowymi, a nasze dania są poddawane obróbce termicznej w hotelowej kuchni.

obsługa warsztatów

Nasz Mistrz Kucharski jest na codzień szefem kuchni w hotelu o uznanej marce, a osoba ucząca kulinarnego savoir-vivre'u szefem sali w jednej z najmodniejszych olsztyńskich restauracji. Ich wiedza zatem i umiejętności, są klasą samą w sobie.

 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu w Twojej przeglądarce. X